Izberite si še kakšno zgodbo:


Upoštevati osnove Al-Anona

(v originalu: Following Al-Anon basics)

 

Ko sem prišel na svoje prvo al-anonsko srečanje, sem bil utrujen in čisto obupan. Osemnajst let življenja z aktivno boleznijo alkoholizma je terjalo svoj davek. Nisem vedel, kaj lahko pričakujem od srečanja, a pripravljen sem bil poslušati. Na tistem srečanju sem od članov Al-Anona slišal nekaj osnovnih informacij: Hodi na srečanja, beri al-anonsko literaturo, poišči si mentorja in sodeluj z njim, delaj po korakih, moli in meditiraj vsak dan, začni s služenjem ter »vztrajaj in prihajaj«. Nič od tega nisem razumel, a odločil sem se, da naslednjič spet pridem. To je bilo pred 24 leti.

Čez čas sem ugotovil, da so mi prav tisti preprosti napotki spremenili življenje. Z obiskovanjem srečanj in poslušanjem drugih, ki so delili svoje izkušnje, moč in upanje, sem razumel, da nisem niti sam niti edini. Drugi so doživeli enake ali podobne izkušnje. Z branjem al-anonske literature sem spoznaval to bolezen in kakšne posledice je pustila na mojem življenju. Poglobljen odnos z mentorjem mi je pomagal, da sem lahko odkrito spregovoril o svojih najglobljih in najtemnejših skrivnostih.

 

»Prav tisti preprosti napotki so mi spremenili življenje.«

 

Z delom po korakih sem sčasoma razumel, kako nezdrave so bile posledice mojega vedênja, dojemanja in moje notranje drže na moje življenje. Zase sem spoznal, da bi se lahko spremenil, ko bi si ustvaril odnos z bogom, kot si ga sam zamišljam. Skozi dnevno molitev in meditacijo je postalo opuščanje moje samovolje lažje. Sčasoma sem se vključil v služenje. Začel sem se zavedati, kako širok vpliv ima Al-Anon širom po svetu in kako pomembno je upoštevati načela Al-Anona.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (julij 2017)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, 3. december 2017.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 4 mesece in pol nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.