Izberite si še kakšno zgodbo:


Al-Anon deluje brez čarovnije

(v originalu: Al-Anon works, no magic needed)

Ko sem prišla v Al-Anon, je bilo, kot da bi prispela v svet čarovnika iz Oza. Se mi mar tu lahko končno izpolnijo želje? To je tisto, za kar sem molila, na kar sem upala – da se mi izpolnijo vse želje. Največja je bila ta, da bi bila spet srečna. V družini je sicer bila po novem treznost, a pogrešala sem še toliko drugega.

V Al-Anonu sem že kmalu na začetku zvedela, da mi nihče ne more dati občutka manjvrednosti, če mu jaz tega sama ne dovolim; če nekdo reče, da je tako, še ne pomeni, da je res tako; edini čevlji, ki me žulijo, so moji lastni; in veliko bolj moram verjeti v božjo ljubezen, kot v svoje pomanjkljivosti. Ko sem dojela ta dejstva, so postali skupaj s koraki, gesli in izročili moji rešilni jopiči.

 

»Če nekdo reče, da je tako, še ne pomeni, da je res tako.«

 

Še ena želja se mi je izpolnila. To so bila prijateljstva, kjer ni bilo pomembno, v kakšni družini živiš, kako se oblačiš in kakšno službo imaš. Toliko ljubezni je bilo, pogosto brez izrečenih besed – preprost nasmeh, pozdrav, objem ali skupne solze. Ti ljudje me poznajo in razumejo bolje, kot večina drugih. Damo del sebe in v zameno prejmemo ljubezen in razumevanje.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (sanuar 2014)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, 1. december 2017.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 3 mesece in pol nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.