Izberite si še kakšno zgodbo:


Pomoč otrokom alkoholikov

(v originalu: Reaching Out to Help Children of Alcoholics)

Prvič sem prišla na srečanje Al-Anona nekega mrzlega, temnega februarskega večera. Bila sem mlada po letih (le nekaj let prepozna za Alateen), a počutila sem se staro, iztrošeno in duhovno povsem izgubljeno. Posledice alkoholizma moje mami so me uničevale, a edino, na kar sem lahko mislila, je bilo to, da jo moram na vsak način rešiti. Člani tiste skupine so me lepo sprejeli in mi zagotovili, da sem na pravem mestu. Njihove zgodbe so bile drugačne od moje, a naši občutki so bili enaki. Tistega večera sem odhajala domov polna upanja in čutila sem, da je težko breme odpadlo z mojih ramen. Nič več nisem bila sama. Moja pot okrevanja ni bila ne lahka ne kratka, a ko so mi člani pomagali izpustiti mnoge obrambne mehanizme, ki sem jih razvila kot otrok, sem se iz dneva v dan začela počutiti bolje. Nikoli ne bom mogla dati nazaj toliko, kolikor čutim, da dolgujem Al-Anonu, a danes naredim, kar morem. Vsako leto februarja, ko imam obletnico obiskovanja Al-Anona, jo proslavim tako, da počastim prijaznost vseh članov, ki so me spodbujali tako, da nudim enako prijaznost drugim otrokom alkoholikov, ki še trpijo. Dam jim vedeti, da niso več sami.

Kako koristno, da bo letos v Združenih državah od 14. do 20. februarja potekal Teden otrok alkoholikov, ki bo ozaveščal o posledicah alkoholizma na otroke. Ves mesec bo Svetovni službeni urad objavljal vsebine z namenom informiranja o tem, kako skupine Al-Anona in Alateena nudijo podporo odraslim otrokom in najstnikom iz alkoholičnih družin po vsem svetu. To je idealen čas, da tudi lokalni službeni organi načrtujejo posebna srečanja z govorci, ki se osredotočajo na otroke alkoholikov, in da ozaveščajo lokalne skupnosti o tem, kako lahko Al-Anon pomaga, ali da govorci iz Al-Anona govorijo na izobraževalnih srečanjih v ustanovah, domovih ali šolah. Posamezni člani lahko sodelujejo tako, da delijo vsebine objav Svetovnega službenega urada na družbenih medijih. Naredimo vse, kar lahko, da bo vsakdo, ki trpi zaradi posledic alkoholizma staršev vedel, da Al-Anon in Alateen lahko pomagata.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (januar 2021)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, april 2021.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena dva meseca nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.