Izberite si še kakšno zgodbo:


Neprecenljivo darilo Al-Anona

(v originalu: The Priceless Gift of Al-Anon)

Kaj, če grem na Al-Anon in tam srečam ljudi, ki jih poznam? Kaj si bodo mislili o nas? Ali bodo obsojali mojega sina? Ali bodo obsojali mene? Kaj če nas bodo opravljali naokrog po mestu? To so bila vprašanja, ki so mi preprečevala, da bi šla na srečanje. Veliko predolgo sem po nepotrebnem molče trpela.

Odraščala sem z alkoholičnim staršem in zdaj se je moj sin boril z zasvojenostjo od alkohola in drog. O tem, razen s svojo ožjo družino, nisem z nikomer govorila in to »skrivnost« sem hotela ohraniti tudi še naprej. Vedela ni niti moja mama. Popolnoma sem se izolirala; strah je preprečeval, da bi iskala pomoč.

Hvala bogu se je našla prijateljica, ki me je obzirno spodbudila in opogumila, da sem se prvič udeležila srečanja Al-Anona. To, da sem prestopila tista vrata, je bilo najboljše, kar sem lahko storila zase. Pomoč, ki sem jo našla v tistih prostorih, je rešila moje duševno zdravje. Ko sem poslušala izpovedi drugih članov skupine, sem spoznala, da so imeli tudi drugi takšne težave kot jaz, in ne le, da so preživeli, celo cveteli so. Tako olajšana sem bila, ko sem spoznala, da nisem edina in sama s tem, da nihče ne bo obsojal niti mene niti sina, in da bo moja anonimnost ščitena.

Tako hvaležna sem, da sem zbrala pogum za tisto prvo srečanje. Zahvaljujoč Al-Anonu sem spoznala, da lahko živim v upanju, čutim spokojnost in celo veselje, pa najsi je moj bližnji trezen ali ne. Kakšno neprecenljivo darilo!

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (november 2020)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, december 2020.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 4 mesece in pol nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.