Izberite si še kakšno zgodbo:


Jaz sem se morala spremeniti

(v originalu: I Had To Be The One To Change)

V Al-Anon sem prišla pred več leti. Nekdo mi je predlagal, naj grem, ker sem trpela zaradi nekoga, ki sem ga imela rada. Takrat sem mislila: »Ko se bo on pozdravil, bom tudi jaz ok.« Na prvo srečanje sem šla zelo prestrašena, ker nisem vedela, kaj naj pričakujem. Vodja skupine je bila zelo prijazna in razumevajoča, ko sem delila, zakaj sem tam. Poslušala me je, ko sem jokala in mi dala prvič po dolgih letih upanje, da je možna sprememba.

Čutila sem, da se bodo, če bom lahko obdržala fokus na sebi, se poučila o orodjih iz programa in jih uporabljala v svojem življenju, stvari obrnile na bolje. Učenje, kako pokazati svoja čustva, iskrenost do sebe in druženje z ljudmi podobnega mišljenja mi je dalo pogum, da sem se v svojem življenju začela drugače vesti. A za spremembo je bilo potrebno nekaj časa. Morala sem prilagoditi svoj odnos do alkoholika, ki ga imam rada, in si priznati, da sem pred njim nemočna. Vesela sem, da lahko rečem, da se je za moje otroke in zame zgodila sprememba, in to velika sprememba. Spoznala sem, da spremembe ni rabil samo alkoholik, tudi jaz sem jo potrebovala.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (december 2018)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, avgust 2019.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena dva meseca nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.