Izberite si še kakšno zgodbo:


Osredotočila sem se nase

(v originalu: I Put the Focus on Myself)

 

Ko je moj petnajstletni sin začel piti, sem ponoči bedela in ga čakala. Nekoč vesel mlad fant, ki je po večerji v dnevni sobi rad igral klavir in veliko bral, je bil zdaj jezen in je ostajal zunaj v najboljšem primeru do polnoči, v nočeh, kakršna je danes, ga pa sploh ni bilo domov.

Neke noči sem ob treh ponoči gledala skozi okno dnevne sobe, ki jo je razsvetljevala le blaga luč. V odsevu stekla sem gledala naravnost v svoje oči. Počutila sem se kot v letih odraščanja, ko sem doma klečala na svoji postelji in gledala skozi okno, kdaj bo moja sestra prišla domov.

 

»Zavedela sem se, da ne bom zmogla iti še enkrat skozi to.«

 

Zavedela sem se, da ne bom zmogla iti še enkrat skozi to in da potrebujem pomoč. Takrat v mladosti sem bila v trpljenju sama. Zdaj z mojim sinom je bilo trpljenje neznosno. Ne morem razumeti, zakaj se je njegovo vedenje tako spremenilo – najsi bo doma ali v šoli. Moji dnevi so bili polni krivde in zmede.

Oči v oknu so prosile: »Pomagaj!«. Zjutraj sem poklicala kontaktno številko Al-Anona in usmerili so me na srečanje v bližini mojega bivališča.

Niti sanjalo se mi ni, kaj Al-Anon sploh je. Vendar sem tu našla dom in kraj, kjer si celim rane, svoje občutke sramu in krivde. Takrat sem prvič slišala, da sem pred alkoholizmom nemočna in pokazali so mi, kako poskrbeti zase.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (november 2017)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, 2. januar 2018.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 4 mesece in pol nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.