Misel za spokojnih 24 ur: "V Drugem koraku stoji: "Pričeli smo verjeti, da nas lahko v zdravje povrne samo neka sila, večja od nas". To pomeni: Čeprav sami sebi ne moremo pomagati, je pomoč vendarle pri roki (Vsak dan posebej v Al-Anonu; str. 145)."

Seznam prevedene literature, ki je na voljo, in cene zanjo, si lahko ogledate v katalogu ali na spletni strani tule.

Izberite si še kakšno zgodbo:


Slišala sem besede, ki so mi pomagale prisluhniti

(v originalu: Hearing the Words That Helped Me to Listen)

Na prvo srečanje Al-Anona sem prišla jezna. Bilo mi je naročeno, da moram iti, a sem menila, da to ni potrebno. Tudi nekaj naslednjih srečanj sem sedela s prekrižanimi rokami in si mislila: »Le kaj imajo ti ljudje skupnega z mano?«

Potem smo brali strani 28 in 29 iz knjige Kako deluje Al-Anon za družine in prijatelje alkoholikov (B-32). Vzravnala sem se na stolu, razprla roke in prvič prisluhnila. »Ne zmoremo več reči 'ne.'« To me je prepričalo. Spoznala sem, da so ljudje, ki hodijo na srečanja, prav taki kot jaz in da razumejo, s čim se borim. Zdaj se veselim srečanj. Ti tujci so zdaj prijatelji, tudi tisti, ki pridejo na novo.

 

Iz revije The Forum, mesečnika Družinskih skupin, ki delijo svoje okrevanje, enotnost in služenje; (maj 2021)

Članek je dovoljeno objaviti na članski spletni strani ali v glasilu s pripisom o avtorskih pravicah:

Prevod in ponatis z dovoljenjem revije The Forum, Al-Anon Hdqts. Inc., Virginia Beach, VA, ZDA.

Prevod in priredba: Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, junij 2021.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 3 tedne nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.