Preambula Al-Anon


Društvo Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov je skupnost svojcev in prijateljev alkoholikov, ki si delijo izkušnje, moč in upanje, da bi rešili probleme, ki so jim skupni. Menimo, da je alkoholizem družinska bolezen in da spremenjen odnos do življenja lahko pripomore k okrevanju.

Skupnost Al-Anon ni povezana z nobeno sekto, veroizpovedjo, politično stranko, organizacijo ali ustanovo; ne vpleta se v nikakršne spore, ne zagovarja nobenih stališč niti jih ne zavrača. Pristojbin za članstvo ni. Al-Anon se vzdržuje sam s prostovoljnimi prispevki članov.

Al-Anon ima en sam namen: pomagati družinam alkoholikov. To storimo tako, da dvanajstere korake uporabljamo v vsakdanjem življenju, da svojce alkoholikov prisrčno sprejmemo in tolažimo ter tako, da alkoholiku nudimo razumevanje in ga opogumljamo.


Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 8 mesecev nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.