Preambula Alateen

Alateen je del Družinskih skupin Al-Anon in je skupnost mladih, katerih življenje je bilo prizadeto zaradi alkoholizma družinskega člana ali prijatelja. Drug drugemu pomagamo tako, da delimo izkušnje, moč in upanje.

Menimo, da je alkoholizem družinska bolezen, ker prizadene vse člane čustveno, včasih tudi fizično. Čeprav svojih staršev ne moremo spremeniti ali nadzorovati, se lahko od njihovih problemov odmaknemo, hkrati pa jih imamo še naprej radi.

Ne pogovarjamo se o verstvih in ne sodelujemo z nobeno zunanjo organizacijo. Naša edina téma je rešitev naših problemov. Vedno pazimo, da ščitimo anonimnost drug drugega in članov Al-Anona ter AA-ja.

S tem ko dvanajstere korake uporabljamo zase, pričnemo rasti umsko, čustveno in duhovno. Vedno bomo hvaležni Alateenu za ta čudovit, zdrav program, po katerem lahko živimo in se veselimo.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 4 leta nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.