Ime Al-Anon je leta 1951 sprejelo 56 skupin v ZDA, v Sloveniji deluje od 1989, Alateen v svetu od 1957.

Novice

Kazalo novic:

  1. SPREMEMBE SREČANJ ZARADI EPIDEMIJE KORONA VIRUSA
  2. SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ SKUPINE NA POLJANSKEM NASIPU V LJUBLJANI
  3. ZARADI EPIDEMIJE JE XX. VSESLOVENSKI AA - RATON PRESTAVLJEN
  4. SPREMEMBA DNEVA SREČANJ SKUPINE V SEVNICI
  5. SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ PONEDELJKOVE IN PETKOVE SKUPINE V KRANJU ZARADI PRIDOBITVE NOVIH PROSTOROV
  6. NOVA SKUPINA V LJUBLJANI SE SREČUJE OB SREDAH
  7. 30-TA OBLETNICA PRVEGA SREČANJA V SLOVENIJI
  8. NOVA SKUPINA AL-ANON V NOVI GORICI
  9. SLOVENSKA SKUPNOST AL-ANON JE GOSTILA EVROPSKO CONSKO SREČANJE
  10. ARHIV NOVIC
na vrh

(posodobljeno 28. marca 2020)

SPREMEMBE SREČANJ ZARADI EPIDEMIJE KORONA VIRUSA

POZOR: SPREMEMBA!. Urnik srečanj je zaradi epidemije korona virusa spremenjen. Pokličite ali nas kontaktirajte na enega od načinov s strani s kontakti in vam bomo odgovorili. Pred epidemijo so bila srečanja v Celju, Črnomlju, Domžalah, Grosupljah, Ilirski Bistrici, Ivančni Gorici, Kočevju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Logatcu, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Sevnici, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici in Škofji Loki. Skupine bodo spet oživele, ko bodo omejitve o druženju preklicane.

Toplo vabljeni na nadomestne oblike srečanj.

na vrh

(posodobljeno 9. marca 2020)

SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ SKUPINE NA POLJANSKEM NASIPU V LJUBLJANI

POZOR SPREMEMBA: Do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa ne bo srečanj te skupine. Skupina Poljanc, ki se je prej srečevana na Poljanskem nasipu, sporoča, da je skupaj s skupino AA našla nove prostore za svoja srečanja. Prostori so pri sv. Jožefu (Ulica Janeza Pavla II 13) na Poljanah. Vhod v Jožefovo dvorano v prvem nadstropju, ki se nahaja nad Marijino kapelo, je iz Ulice talcev. Srečanja bodo tako kot doslej ob sredah od 18h do 19:30. Parkiranje je možno na dvorišču za cerkvijo, vhod je iz Zarnikove ulice.

na vrh

(posodobljeno 14. marca 2020)

ZARADI EPIDEMIJE JE XX. VSESLOVENSKI AA - RATON PRESTAVLJEN

Srečanje je zaradi epidemije korona virusa prestavljeno. Točen datum bo znan kasneje.

na vrh

(posodobljeno 14. marca 2020)

SPREMEMBA DNEVA SREČANJ SKUPINE V SEVNICI

POZOR SPREMEMBA: Do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa ne bo srečanj te skupine. Sevniška skupina obvešča, da spreminja dan srečanja iz srede na torek. Dobivajo se vsak torek v zimskem času od 18:30 do 20:00 ure, v poletnem času pa od 19:00 do 20:00 ure. Vzporedno so srečanja AA. Srečujejo se na istem naslovu: Zdravstveni dom Sevnica, Trg svobode 14, v prostoru nasproti laboratorija (drugo nadstropje).

na vrh

(posodobljeno 18. januarja 2020)

SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ PONEDELJKOVE IN PETKOVE SKUPINE V KRANJU ZARADI PRIDOBITVE NOVIH PROSTOROV

POZOR SPREMEMBA: Do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa ne bo srečanj petkove skupine, za ponedeljkovo trenutno še ni znano. Kranjska ponedeljkova skupina odraslih otrok alkoholikov in petkova skupina se srečujeta v novih prostorih na Stritarjevi ulici 8 v Kranju. Srečanja petkove skupine potekajo od 19:00 ure do 20:30 ure, ponedeljkova pa od 19h do 21h.

na vrh

(posodobljeno 16. marca 2020)

NOVA SKUPINA V LJUBLJANI SE SREČUJE OB SREDAH

POZOR SPREMEMBA: Do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa ne bo srečanj te skupine. V sredo, 16. oktobra 2019 je v podhodu glavne ljubljanske železniške postaje na Trgu osvobodilne fronte 10 v Ljubljani začela delovati nova skupina: "Odrasli otroci alkoholikov delamo po dvanajstih korakih". Srečujejo se vsako sredo od 19-tih do 21-tih.

Pred srečanjem od 18:00 do 18:45 poteka informativno srečanje za začetnike. Vabljeni vsi začetniki, ki še niste dolgo v programu in bi radi pobližje spoznali Al-Anon kot skupnost in program.

na vrh

(objavljeno 29. septembra 2019)

30-TA OBLETNICA PRVEGA SREČANJA V SLOVENIJI

Daljnega ponedeljka, 6. novembra 1989 je potekalo prvo srečanje v Sloveniji. Srečujemo se torej že več kot 30 let. Skupnost je v teh letih zrasla na več kot trideset skupin v skoraj 20-tih krajih. Prevedenih je že več kot dvajset kosov različne literature in kar nekaj lastne. Imamo uradne ure v lastnih prostorih. Pridobili smo status društva v javnem interesu. Organizirali smo srečanje evropskih struktur. Navedeni smo tudi na spletni strani svetovnega urada. Na srečanjih je stotine svojcev ali prijateljev alkoholikov našlo pomoč. Toplo vabljeni tudi vi, če želite okrevati od posledic pitja vašega bližnjega.

na vrh

(posodobljeno 16. marca 2020)

NOVA SKUPINA AL-ANON V NOVI GORICI

POZOR SPREMEMBA: Do nadaljnjega zaradi epidemije korona virusa ne bo srečanj te skupine. S 7. oktobrom 2019 je začela v Novi Gorici delovati še ena skupina. Srečanja so ob ponedeljkih od 17:30 do 19:00 na isti lokaciji (Ulica Prekomorskih brigad 32, Šempeter pri Novi Gorici, modra zgradba, vhod zadaj).

na vrh

(objavljeno 21. septembra 2019)

SLOVENSKA SKUPNOST AL-ANON JE GOSTILA EVROPSKO CONSKO SREČANJE

S ponosom obveščamo, da je slovenska skupnost Al-Anon med 20. in 22. septembrom gostila evropsko consko srečamje. To je bilo delovno srečanje, ki je vključevalo več kot 30 delegatov iz skoraj vseh evropskih struktur in še dva iz svetovnega urada. Na teh srečanjih se dogaja intenzivna izmenjava izkušenj skupaj z vprašanji in odgovori.

na vrh

ARHIV NOVIC

Arhiv novic za letos, lani, predlani, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 in 2009. Še starejše novice lahko najdete v arhivu za leto 2008 in nazaj.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena včeraj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.