Ime Al-Anon je leta 1951 sprejelo 56 skupin v ZDA, v Sloveniji deluje od 1989, Alateen v svetu od 1957.

Novice

Kazalo novic:

  1. SREČANJA V ŽIVO SE POČASI VRAČAJO
  2. SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ SKUPINE NA POLJANSKEM NASIPU V LJUBLJANI
  3. 30-TA OBLETNICA PRVEGA SREČANJA V SLOVENIJI
  4. SLOVENSKA SKUPNOST AL-ANON JE GOSTILA EVROPSKO CONSKO SREČANJE
  5. ARHIV NOVIC
na vrh

(posodobljeno 26. maja 2020)

SREČANJA V ŽIVO SE POČASI VRAČAJO

POZOR: SPREMEMBA! Urnik srečanj je zaradi zdravstvene situacije spremenjen. Pokličite ali nas kontaktirajte na enega od načinov s strani s kontakti in vam bomo odgovorili. Poleg krajev v že odprtih srečanjih so bila pred epidemijo srečanja še v Domžalah, Ilirski Bistrici, Ivančni Gorici, Kočevju, Logatcu, Sevnici, Slovenj Gradcu in Slovenski Bistrici. Skupine postopoma oživljajo tudi v teh krajih.

Toplo vabljeni na vsa srečanja, ki so že na voljo.

Prosimo, da pri srečanjih v živo spoštujete priporočila glede zdravstvene situacije!

na vrh

(posodobljeno 15. maja 2020)

SPREMEMBA NASLOVA SREČANJ SKUPINE NA POLJANSKEM NASIPU V LJUBLJANI

POZOR SPREMEMBA: Zaradi zdravstvene situacije še ne bo srečanj te skupine. Skupina Poljanc, ki se je prej srečevana na Poljanskem nasipu, sporoča, da je skupaj s skupino AA našla nove prostore za svoja srečanja. Prostori so pri sv. Jožefu (Ulica Janeza Pavla II 13) na Poljanah. Vhod v Jožefovo dvorano v prvem nadstropju, ki se nahaja nad Marijino kapelo, je iz Ulice talcev. Srečanja bodo tako kot doslej ob sredah od 18h do 19:30. Parkiranje je možno na dvorišču za cerkvijo, vhod je iz Zarnikove ulice.

na vrh

(objavljeno 29. septembra 2019)

30-TA OBLETNICA PRVEGA SREČANJA V SLOVENIJI

Daljnega ponedeljka, 6. novembra 1989 je potekalo prvo srečanje v Sloveniji. Srečujemo se torej že več kot 30 let. Skupnost je v teh letih zrasla na več kot trideset skupin v skoraj 20-tih krajih. Prevedenih je že več kot dvajset kosov različne literature in kar nekaj lastne. Imamo uradne ure v lastnih prostorih. Pridobili smo status društva v javnem interesu. Organizirali smo srečanje evropskih struktur. Navedeni smo tudi na spletni strani svetovnega urada. Na srečanjih je stotine svojcev ali prijateljev alkoholikov našlo pomoč. Toplo vabljeni tudi vi, če želite okrevati od posledic pitja vašega bližnjega.

na vrh

(objavljeno 21. septembra 2019)

SLOVENSKA SKUPNOST AL-ANON JE GOSTILA EVROPSKO CONSKO SREČANJE

S ponosom obveščamo, da je slovenska skupnost Al-Anon med 20. in 22. septembrom 2019 gostila evropsko consko srečamje. To je bilo delovno srečanje, ki je vključevalo več kot 30 delegatov iz skoraj vseh evropskih struktur in še dva iz svetovnega urada. Na teh srečanjih se dogaja intenzivna izmenjava izkušenj skupaj z vprašanji in odgovori.

na vrh

ARHIV NOVIC

Arhiv novic za letos, lani, predlani, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 in 2009. Še starejše novice lahko najdete v arhivu za leto 2008 in nazaj.
Dobrodošli na spletnih straneh društva Al-Anon za samopomoč družin alkoholikov. Vsebina na tej strani je bila osvežena 3 dni nazaj. Tehnična vprašanja, predloge ali zagate glede spletne strani sporočite uredniku spletne strani.