Košček za koščkom

Odgovori
Mateja Z.
Prispevkov: 807
Pridružen: 30 Avg 2011, 17:08

Košček za koščkom

Odgovor Napisal/-a Mateja Z. »

Sama sebi nisem bila všeč in ni mi bilo všeč, kako reagiram v določeni skupini ljudi. Obnašala sem se kot robot, ki je obkrožen z opečnatim zidom, nisem se pridružila pogovoru in nič nisem čutila. Izvajala sam samo gibe in mislila, da se odcepljam. Moje pomanjkanje udeležbe je povzročalo neprijetne obiske in bila sem nesposobna biti iskrena in jim povedati, da ne želim več preživljati časa z njimi.
Moja višja sila mi je namenila situacijo, kjer sem imela pogum povedati vse, kar sem želela na miren in pozitiven način. Tej skupini sem povedala, da potrebujem čas, da odkrijem, kdo sem in, da se naučim ne več biti robot. Kos za kosom sem podirala zid, ki sem ga zgradila okrog sebe, da sem lahko spustila dobro v svoje življenje. Povedala sem jim, da želim spet čutiti svoja čustva in, da se pri tem želim počutiti varno, brez strahu, da bi me pri tem kdo kritiziral ali se mi posmehoval, ker jokam ali izražam svoje občutke.
Želim odkriti, kdo sem! Toliko me v življenju še čaka. Za toliko stvari sem lahko hvaležna, a nikogar nisem spustila blizu in jaz nisem prišla ven, ker sem postavila tisti opečnati zid. Moje popotovanje okrevanja in odkrivanja se je šele začelo.
Zdaj sem na poti, kjer se osredotočam nase in se trudim biti pozitivna. Trudim se ne pretiravati in ne narediti za druge, kar lahko naredijo sami. Poslušam brez prekinjanja, Ko drugi ljudje govorijo, jih poslušam brez prekinjanja. Ker sem spoznala, da ima vsak svojo zgodbo, ljudi ne obsojam, ampak sprejemam.
Jaz in moj zid sva veliko prestala. Zdaj je prišel čas, da ga pustim za sabo, ker zame nima več pozitivnega učinka. Včasih je bil moj zaščitnik, čeprav so ljudje videli skozenj. Zid me ni skrival tako dobro, kot sem mislila, da me. Skrival me je samo pred sabo. Zdaj pa potrebujem podporo boga, da me varuje, da me ohranja varno in da me povrne k prisebnosti.


(Ta članek lahko ponatisnete na vaši spletni strani ali na >obvestilih< skupaj z naslednjo odobritvijo: Pponatisnjeno z dovoljenjem uredništva glasila The Forum in krovne organizacije Družinskih skupin Al-Anon, Virginia Beach, VA, ZDA, prevod Vida, lektoriranje Marija)
>>Hvala bog, sedaj lahko vidim, da imajo trni vrtnice.<<
Odgovori