Moje življenje je bilo neobvladljivo

Odgovori
Mateja Z.
Prispevkov: 807
Pridružen: 30 Avg 2011, 17:08

Moje življenje je bilo neobvladljivo

Odgovor Napisal/-a Mateja Z. »

Da bi se izognila občutenju bolečine, sem zanikala, kar se je dogajalo v mojem življenju in se pretvarjala, da stvari niso tako slabe. Po svojih najboljših močeh sem se trudila biti popolna hči, ker sem verjela, da bo po tem vse v redu. Pa ni bilo. Bala sem se svoje družine, jezna sem bila na msvoje starše in zamerila sem staršu, ki ni pil, ker ga ni bilo doma.
Da nihče ne bi vedel za mojo bolečino, sem jo skušala skriti tako, da sem jokala sama. Nihče ni vedel, kako sovražim prepire in preziram steklenico.
Ko sem skrivala resnico, sem se počutila osamljeno - skrivala sem jo pred vsemi, vključno z tudi pred mojim bratom, mojimi sestrami in mojimi prijatelji. Nosila sem sram in krivdo, ki nista bilai mojai. Čutila sem, da sem jaz odgovorna za pekel, ki ga preživljam. Življenje je šlo dalje in preživela sem.
Danes poznam drugačno življenje, ker sem stopila skozi vrata Al-Anona in se udeleževala srečanj odraslih otrok alkoholikov. Zadaj vidim krivico iz moje preteklosti . Prehitro sem odrasla. Moje otroštvo ni bilo zabavno in spontano. Nisem imela vzornika, ki bi mi pokazal, razliko med prav in narobe. Ugibala sem, kaj je normalno. Trudila sem se biti popolna, da me nihče ne bi opazil. Razvila sem jekleno voljo in kazala sem veliko samozavesti. Nič me ni prestrašilo. Vse sem poizkusila.
Nosila sem masko zanikanja, da nihče ne bi vedel, kaj se zares dogaja. Nekega dene se je maska razklala po sredini in razkrila moje zanikanje kot čisto žilo . To je bil dan, ko sem priznala, da je moje življenje neobvladljivo. Tisti dan sem začutila rano odraščanja v alkoholični družini.
Moja starša me nikoli nista imela namena prizadeti, a nič več ne zanikam, da sta me prizadela. Tu se je začelo moje okrevanje v Al-Anonu. Zdaj sama sebi pomagam zapolniti prazna mesta siz preteklosti, zato da lahko še naprej rastem. Bog, kot ga razumem, me vodi, skupaj s pomočjo gesel, korakov in véedenja, da je alkoholizem bolezen.
Srečanja odraslih otrok Al-Anona so mi pomagala razumeti, zakaj je bilo moje otroštvo težko. Nase sem sprejela bremena, ki niso bila moja, zdaj pa jih lahko vrnem njihovim pravim lastnikom in grem naprej. Rastem z Al-Anon programom in spet začenjam živeti!(Ta članek lahko ponatisnete na vaši spletni strani ali na >obvestilih< skupaj z naslednjo odobritvijo: Pponatisnjeno z dovoljenjem uredništva glasila The Forum in krovne organizacije Družinskih skupin Al-Anon, Virginia Beach, VA, ZDA. Prevod Vida, Lektoriranje Marija)
>>Hvala bog, sedaj lahko vidim, da imajo trni vrtnice.<<
Odgovori