Kaj zame pomeni molitev: Kako najdem moč in ponižnost

Odgovori
Mateja Z.
Prispevkov: 807
Pridružen: 30 Avg 2011, 17:08

Kaj zame pomeni molitev: Kako najdem moč in ponižnost

Odgovor Napisal/-a Mateja Z. »

Komaj verjamem, da to pišem, ampak pravkar sem spoznala, zakaj je molitev tako mogočno orodje v al-anonskem okrevanju. Ni zato, ker bi se kaj zgodilo po moje, ker molim, ali ker bi dobila odgovore na svoje želje in potrebe.
Molitev je način, da izpustim skrb, razdražljivost in obsedenost z osebo, problemom ali situacijo. Molitev nas osvobaja vprašanj in nerešenih problemov ter dovoli odgovorom, da pridejo. Zame je to začetek pripravljenosti, da izpustim kontrolo.
Spoznavam, da prav zato molim molitvico za spokojnost. Ko molim, občutim duševen in telesni preskok v zavesti - od stanja ega v stanje ponižnosti. Molitev postane moje priznanje nemoči in to je v redu; pravzaprav je več kot v redu, čudovito je in osvobajajoče.
Ko molim za ljubljenega, za prijatelja ali sorodnika, pravim: «Vem, da ne morem narediti nič, da spremenim tebe ali tvojo situacijo, ampak Bog lahko. Meni je mar zate, zato bom odprta za ljubečo silo v vesolju, da bom lahko v pomoč na kakršenkoli možen način.« Ker molim, prepuščam izid in zaupam, da se bo vse izteklo, kot je namenjeno.

(Ta članek lahko ponatisnete na vaši spletni strani ali na >obvestilih< skupaj z naslednjo odobritvijo: ponatisnjeno z dovoljenjem uredništva glasila The Forum in krovne organizacije Družinskih skupin Al-Anon, Virginia Beach, VA, ZDA)

(Slovensko Društvo Al-Anon, Odbor za prevajanje in literaturo, december 2011, prevod in priredba: Vida; lektoriranje: Marija)
>>Hvala bog, sedaj lahko vidim, da imajo trni vrtnice.<<
Odgovori